Bestemming

Gezicht op Bogota

bogota

Gold Museum (Museo del Oro) Bogotá

Omschrijving
Het museum heeft een collectie van 55.000 stukken, waarvan 6.000 tentoongesteld in hun uitgebreide gebouw. Er zijn tweetalige beschrijvingen van bijna alle tentoonstellingen. Op de eerste verdieping vindt u de hoofdingang van het museum, een winkel en een restaurant.

Tentoonstellingen beginnen op de tweede verdieping. De hoofdruimte heet “People and Gold in pre-Hispanic Colombia”. In glazen vitrines wordt het werk van goudsmeden getoond uit de verschillende culturen die Colombia bewoonden voordat de Spaanse kolonisten arriveerden. De permanente tentoonstelling is onderverdeeld in verschillende zalen voor elke cultuur: Calima, Quimbaya, Muisca, Zenú, Tierradentro, San Agustín, Tolima, Tairona en Urabá, en een speciale ruimte genaamd “After Columbus” (Después de Colón).

De expositie gaat verder op de derde verdieping, met ‘The Flying Chamanic’ en ‘The Offering’. De eerste toont het proces van een sjamanistische ceremonie met zijn verschillende goudstukken, de tweede is verdeeld in drie delen: de “offerkamer”, de “offerboot” en het “meer”.

Aan het einde van de expositie is er een “Profunditation Room” met artistieke video’s over de belangrijkste goudstukken van het museum.

Bogota Photo Gallery

Sluit Menu